Windows Guncellestirmeleri Tekrar Etkinlestirme

Sistemi onarıp Windows güncelleştirmelerini tekrar etkinleştirmek

Windows artık açılmayı reddediyor. Şansınıza, kurulum CD'sinin onarma özelliği ile sistemi tekrar ayağa kayırabiliyorsunuz. Fakat bir sorun var; Windows güncelleştirmeleri hem otomatik hem de manuel olarak devre dışı.

Sorunu yaratan Windows güncelleme servisinin bir DLL dosyası. Onarım işleminden sonra bu dosyanın tekrar kaydedilmesi gerekiyor. Fakat bunu gerçekleştirmek için otomatik güncelleştirme servisinin önce devre dışı bırakılması gerekiyor. Bunun için ise komut satırında ile gerekli komutları vermek gerekiyor.

Başlat menüsünden Çalıştır'a girin, "cmd" yazın ve [Enter]'a basarak onaylayın. Açılan komut satırına aşağıdaki komutu girerek servisi sonlandı-rın:

Net stop wuauserv

Aşağıdaki komut ile "wups2.dll" dosyasını kaydedbilirsiniz:

regsvr32 s%windir%\system32wups2.dll

Karşınıza çıkan mesajı OK diyerek kapatın ve otomatik güncelleştirmeleri aşağıdaki komut ile yeniden devreye sokun:

Net start wuauserv

Artık güncelleştirmeleri normal olarak alabilirsiniz. CD'den yaptığınız herhangi bir sistem onarımından sonra Windows sistem dosyaları CD'deki sürümleriyle değiştirilir; buna güncelleştirme servisinin dosyaları da dahildir. Dahası kayıt girdileri de geri alınır. Fakat Win-dows güncelleştirme servisinin son sürümü CD'de yer almayan "wups2.dll" dosyasını kullanır. Her ne kadar onarma işlemi sırasında bu dosya sisteminizde kalsa da dosya ile ilgili Kayıt Defteri girdileri silindiği için güncelleme servisi devre dışı kalır.

0 yorum:

SayaçTurka

Designed by Posicionamiento Web | Bloggerized by GosuBlogger