Sistem araclarini istediginiz araclarla degistirmek

Sistem araçlarını istediğiniz araçlarla değiştirmek

Kayıt Defteri düzenleyicisi ve Görev Yöneticisi gibi bazı sistem araçlarına alternatif olabilecek çok başarılı araçlar mevcut. Her ne kadar kullandığınız araçlara daha hızlı erişmek için onları sisteme entegre etmek isteseniz de Windows dosya koruması ve kullanımda olan sistem dosyaları bunu engelleyecektir.

Eğer bu alternatifleri doğrudan çalıştırmanın yanında tuş kombinasyonları ile de çalıştırabilmek istiyorsanız araçları sistemin derinlerine entegre etmeniz gerekiyor. Bunu yapmanın bir yolu karmaşık işlemler sürecinde sistem dosyalarını silmenize ve kendi araçlarınızla değiştirmenize gerek kalmadan halledebileceğiniz Kayıt Defteri'nden geçiyor. Bu yöntem ile bir Debugger çalıştırabilirsiniz ve bu Debugger sizin istediğiniz alternatif araçları çalıştırmakla görevlendirilir. Tabii ki değişikliği istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

Sistem araçlarını değiştirmek için Kayıt Defteri düzenleyicisini açın ve
"HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFT-WARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options"
anahtarına gelin. Burada "Düzen/ Yeni/Anahtar" komutu ile bir anahtar yaratın ve bu anahtara değiştirmek istediğiniz aracın adını verin.
Örneğin Görev Yöneticisini değiştirecekseniz "taskmgr.exe" ismini atamanız gerekiyor.
Şimdi "Düzen/Yeni/Dize Değeri" komutu ile yeni bir girdi yaratın. Daha sonra bu girdiyi açın ve alternatif programınızı çalıştırmak için tam yolu girin.

C:\Program Files\ProcessExplorer\procexp.exe

Eğer yazılımı varsayılan konuma yüklemişseniz Kayıt Defteri'ni kapadıktan sonra alternatif aracın hemen devreye girdiğini göreceksiniz.
Çalışma şeklini belirlemek için aracınıza başka görevler atamak istediğinizde ise iş biraz karmaşıklaşıyor. Debugger'ın amacı aslında ilgili programı incelemektir ve genelde aracın adını otomatik olarak ilk sırada ele alır. Örneğin "notepad. exe" dosyasını "write.exe" ile değiştirdiğinizde Not Defteri'nin kodu otomatik olarak Wordpad'de açılır. Fakat bu sorunu ufak bir batch dosyası ile çözebilirsiniz.

Boş bir metin belgesi yaratın ve Wordpad'in çalıştırması için tam bir komutu bu metin belgesine yazın. Bir sonraki adım ise programın çağırılma komutundan sonra "%2" işaretini yerleştirmek bu sayede bu işaretin yerine istediğiniz komutu koyabileceksiniz.

C:\windows\system32\write.exe %2

Şimdi bu metin dosyasının içeriğini BAT dosyası olarak kaydedin. Örneğin konum olarak "c:\batch" ve isim olarak "write.bat" kullanabilirsiniz. Daha sonra Kayıt Defteri'nde "notepad.exe" isimli bir girdi oluşturun daha önce gösterdiğimiz gibi bu girdiye aşağıdaki yolu girin:

C:\batch\write.bat

Not: Yukarıdaki tabela da bulunan yazılımlar Windows araçlarına alternatif olabilecek yazılımlardır. Yazılımları downloadchip.eu sitesinden temin edebilirsiniz.

0 yorum:

SayaçTurka

Designed by Posicionamiento Web | Bloggerized by GosuBlogger