Metinleri Bicimlendirmesiz Yapistirmak

Panodaki metinleri biçimlendirilmemiş olarak yapıştırmak

Seçilen metinler, e-posta bağlantıları ve web adreslerini [Ctrl][Ctrl]+[C] ve [Ctrl][Ctrl]+[V] komutunu kullanarak Word'e aktarabilirsiniz.
Eğer birkaç kaynaktan birden içerik kopyalarsanız Word, biçimleri kopyalanan veriye uyarladığı için ortaya karmaşık bir dosya çıkacaktır.
Düzen / İçeriği Yapıştır komutu ile Word, istediğiniz biçimi seçebileceğiniz bir ekran sunuyor. İsterseniz bu ekrana kullandığınız Word sürümüne bağlı olarak [Alt] [Ctrl] + [B] , [F] veya [N] tuş kombinasyonları ile ulaşabilirsiniz.
Eğer Word'e sıkça biçimlendirilmemiş metinler aktarıyorsanız özellikle bu iş için bir tuş kombinasyonu yaratmak işinizi kolaylaştıracaktır. Her ne kadar Word bu özelliği desteklemese de "normal, dot" dosyasına kaydedeceğiniz bir makro bu işin üstesinden gelebilir.

Makroları belirlemek:
Araçlar / Makro / Makrolar yolunu takip ederek makroları açın. Örneğin siz kendi makronuzu "Unformated_Paste" olarak adlandırabilirsiniz. Kombinasyon bölümündeki "Macros in"de "Normal.dot (global şablon)" seçeneğini seçin ve Oluştur deyin. Şimdi aşağıdaki kodları VBA-Editör'e girin:

Sub Unformated_Paste()
Selection.PasteSpecial Link:=
False, DataType:=wdPasteText,:
Placement:=wdInLine, _
DisplayAsicon:=False
End Sub

Dosya / Normal Kaydet komutu ile makroyu kaydedin ve Dosya / Kapat ve VVord'e Dön komutu ile işlemi sonlandırın.

Tuşları atamak:
Yeni komutu uygun bir tuşa atayın. Araçlar / Kişiseleştir yoluna gidin,
Komutlar sekmesini etkinleştirin. Klavyeye tıklayın. Bir sonraki erkanda, sol kısımdan Makrolar\ seçin. Son olarak, "Unformatted_paste" adlı makroyu sağ kısımdan seçin ve Yeni Tuş Kombinasyonuna tıklayın. Şimdi atadığınız bu tuş kombinasyonuna basarak başka herhangi bir işlem ile ilişkili olup olmadığını kontrol edin. Eğer tuş kullanımda ise başka bir kombinasyon deneyebilirsiniz. Fakat bunu yaparken var olan tuş kombinasyonlarının üzerine yazmadığınıza emin olun. Örneğin [Alt] [Ctrl] + [V] kombinasyonu [Ctrl] [Ctrl] + [V] ye bir alternatif olabilir. "Ata" komutunu verin ve açık olan diğer pencereleri kapatın. Yeni kombinasyonu artık hemen kullanmaya başlayabiliriniz. Ayarları şablon olarak da kaydettiğiniz için artık bu özelliği devamlı kullanabilirsiniz.

0 yorum:

SayaçTurka

Designed by Posicionamiento Web | Bloggerized by GosuBlogger